Így kell szállást keresni

Amikor szállást kell foglalnom, elég sok oldalt megnézek. Persze vannak olyanok, amik már beváltak, de a mai világban mindenki tudja jól, hogy egy szállás rengeteg ilyen szállásfoglaló oldalon megtalálható, ráadásul más-más árral. Így az is lehet, hogy ha nem nézel körbe az interneten egy kicsit jobban és rögtön lefoglalod azt, ami elsőre tetszik, lehet, hogy azt az egyet is kétszer annyiért tudod igénybe venni, mint mondjuk, máshol. Futottam már bele nem egyszer olyan szállásokba, amiket aztán sokkal olcsóbban láttam más oldalakon. Nem tudom pontosan, hogyan működik ez a dolog, de eddig mindig sikerült remek szállásokat találnom elég jó áron, bárhova is mentem.

Múltkor is ugyanezt csináltam, amikor nyaralni mentünk. Először kiválasztottam a célpontot, ahol szállást kerestem, de ennél egyébként sok helyen még azt is meg lehet adni, hogy pontosan hol keresel. A központban, a város szélén, vagy akár egy, a városhoz közel lévő kisebb városban vagy településen. Utána rögtön megadom az időpontot is, ez is fontos, mert így csak azokat mutatja, amelyek még szabadok.

Van egy csomó szűrő, amit ilyenkor be lehet állítani. Gondolok itt arra, hogy mik azok a dolgok, amik neked vagy nektek fontosak. Például a kilátás, erkély, saját fürdőszoba, ingyenes parkoló, reggeli vagy teljes ellátás, és még sorolhatnám.

Nekem annyira nem fontos a kilátás, ha például csak városnézésre megyek vagy egy gyors kiruccanásra egy hétvégére, viszont ha nyaralni megyek, akkor szeretem, ha van egy erkély, ahova akár ki is lehet ülni reggeli közben és nézni a napfelkeltét vagy éppen este a naplementét. De legtöbb esetben csak a saját fürdőszoba és az azokhoz tartozó piperecuccok a legfontosabbak, illetve hát attól függ, hogy kikkel megyek, ahhoz mérten a szoba beosztása. Ha a párommal megyek, természetesen a legjobb a franciaágy, de ha többen megyünk és akár egy nagyobb szobát bérlünk, akkor mindenképp fontos, hogy a fiúk saját ágyat kapjanak, felnőtt emberek azért annyira nem akarnak együtt aludni, még ha gyerekkori barátok, akkor sem. Mondjuk, a lányoknál ez nem baj, mi legalább is nem szoktunk ilyesmin fennakadni, de múltkor is ez volt, amikor öten mentünk valahova és a három srácnak külön ágy kellett.

Szóval vannak azért feltételek, aminek meg kell felelnie egy szállásnak, de hát ezzel nincs is gond, mindenki tud kedvére válogatni ezeken az oldalakon.