CNC plazma- és lángvágás, gépi forgácsolás: Acélpartner Kft.!

Lángvágásról és gépi forgácsolásról beszélgettünk a mátrai szállásunkon

Nem gondoltam volna, hogy egyszer majd a nyaralásom alatt lángvágásról és gépi forgácsolásról fogunk beszélni, de hát ez is megtörtént. A férjem ugyanis acélmegmunkálással foglalkozik, és mivel nagyon jóban vagyunk a kollégáival, elhatároztuk, hogy eltöltünk együtt egy kirándulós hétvégét vidéken. Egy hét szabadságot vettünk ki a férjemmel, ebből a hétvégét a Mátrában töltöttük a kollégáival, a maradék időt pedig a saját feltöltekezésünkre használtuk. Nem szeretek olyan helyen megszállni, aminek nem néztem utána, ugyanis a negatív meglepetésekkel nem tudok mit kezdeni. Ezért a szállást is választottam, gondos utána olvasást követően. Végül egy nagyon helyes kis apartmanban foglaltunk helyet, mindannyiunknak meg volt a saját kis fészke, mégis, a közösségi tereken össze tudtunk ülni és egy jót főzni, beszélgetni közösen.

Persze számíthattam volna rá, hogy nem úszom meg a találkozót anélkül, hogy szakmázásra nem kerüljön a sor. Természetesen a jövendölésem nem volt hiábavaló, és valóban hosszasan ecsetelték a közös élményeiket. Egyikük még azt is megosztotta, hogy nemrég együtt dolgozott az Acélpartner Kft-vel, és milyen jó élményei voltak a közös munka során. Így hát ott helyben rákerestünk a cégre, és néhány kulcsszó használatával ki is dobta a kereső a honlapjukat. Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás – ezekben a témákban az Acélpartner Kft. valóban verhetetlennek tűnik! A cég fő tevékenysége ugyanis valóban a láng- és plazmavágás, valamint az ehhez köthető gépi forgácsolás. A holnapot fellapozva azonban úgy láttam, mindez csak a tevékenységük egy részét fedi le. A honlap szerint ugyanis felülettisztítással, élletöréssel, sőt, még hitelvizsgálattal és bérmunkával is foglalkoznak. A férjem kollégája számára azonban elsősorban a lángvágó tevékenységük volt ismeretes, ezért erről kezdett el mesélni.

Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás

“Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás – annyi gondolat van a fejemben, mivel is kezdjem?” – indította el a beszélgetést a költői kérdéssel, de aztán csak belelendült a történetmesélésbe. “Azt tudnotok kell, hogy az Acélparnter Kft. teljességgel magyar tulajdonban lévő vállalkozás, így nagyon egyszerű volt a munka a srácokkal, azonnal megtaláltuk a közös hangot. Ráadásul azt kell, hogy mondjam, hogy a csapat rendkívül profin dolgozik, minden elismerésem az övék!” “Nem is csodálom” – vágott közbe a férjem – “a honlapon ugyanis úgy látom, hogy 1999-ben alapították a céget. Márpedig ez akárhogy számolom, több, mint harminc éves piaci jelenlétet takar! Gondoljatok csak bele, mennyi szakmai tapasztalat felhalmozódhatott ennyi idő alatt!” “Igen, abszolút” – helyeselt a férjem kollégája, és vissza is tért az élményei kifejtéséhez.

“Gyakorlatilag nincs olyan kérés vagy rendelés, amit ne tudnának teljesíteni. Ha sürgősen vagy ad-hoc, rövid határidővel esik be hozzájuk valamilyen rendelés, azt is be tudják illeszteni a feladataik közé. Ugyanis olyan nagyszerű gép- és eszközparkkal rendelkeznek, hogy könnyűszerrel át tudják csoportosítani a munkát egyik gépről a másikra. Képzeljétek csak el két négy fejes és egy hat fejes, CNC vezérlésű lángvágógéppel rendelkeznek! Hát hol vagyunk mi ettől? A lángvágógépekhez különböző méretű asztalok tartoznak, amely nagymértékű flexibilitást biztosít a számukra a munka elvégzéséhez. Leginkább általános szerkezeti acélokat, vagy esetenként enyhén ötvözött acélokat vállalnak el feldolgozásra. A feldolgozás tartománya elég széles, az 5 milliméterestől a 350 milliméteres vastagságig nagyon jól elboldogulnak az anyaggal. Egy szó mint száz, profik, és érdemes velük dolgozni!”

Ebben meg is egyeztünk, koccintottunk egyet, és az este további részét egy jó hangulatú társasozással és közös főzéssel töltöttük el.