Ha nincs elég bevétel, akkor a legkisebb dolgokon is spórolni kell

Szállodát üzemeltetni soha sem egyszerű feladat, még akkor sem, ha csak kevesebb férőhellyel rendelkező, kisebb szállodáról van szó. Én épen egy ilyen kisebb szállodánál dolgozok, és magam is szembesültem már vele többször is, hogy még a legjobb menedzsment mellett is akadhatnak kisebb-nagyobb problémák. Hol elromlik valami, hol a lift szorul javításra, hol a tiszta ágyneműkből fogyunk ki, stb… A lényeg az, hogy a vendégeknek semmilyen galiba se tűnjön föl, és mindig a legnagyobb kényelemben érezzék magukat. Eddig szerencsére nem érkezett hozzánk ilyen jellegű panasz, úgyhogy ebből én azt szűröm le, hogy jól végezzük a munkánkat.

Én leginkább a logisztikai feladatok elvégzésében veszek részt, de néha besegítek máshol is. A beszerzésben is segítek, de ha úgy jön ki, a recepciós asztal mögé is beugrok. Mivel kicsi, családias hely vagyunk, és mindenki be van avatva mindenbe, az ilyen szerepcsere nem okoz problémát egyik dolgozónak sem. A járványhelyzet miatt mostanában eléggé visszaesett a forgalmunk, így minden egyes pénzmozgásra odafigyelünk, és igyekszünk minél kisebbre csökkenteni a kiadásokat. Annak ellenére, hogy kevesebb a vendég, a szállodát akkor is folyamatosan takarítani és fertőtleníteni kell, tehát tisztítószerekre ugyanolyan nagy szükségünk van még most is, mint a nagyobb forgalom mellett.

Kifejlesztettünk egy új módszert arra, hogy hogyan szerezzük be még olcsóbban a takarítószereket. Az Akciólesőnek köszönhetően figyelni tudjuk, hogy éppen mikor vannak leárazva a számunkra szükséges termékek. A ROSSMANN Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ már-már a kedvenc oldalunkká vált. A legutóbb is innen tudtuk meg, hogy a mosogatószer éppen 20%-kal olcsóbban volt kapható, így le is csaptunk rá, és bevásároltunk belőle. Vagy 20 flakon mosogatószerrel tértünk vissza az üzletből. Ugyanezt a folyamatot megismételtük, amikor mosóporra, fertőtlenítőszerre, vagy lefolyótisztítóra volt szükségünk.

Annyira megtetszett nekem is ez a trükk, hogy én is teljesen ráfüggtem, és szinte minden nap az Akciólesőn lógtam. Nézegettem, hogy hol tudom olcsóbban elintézni a heti, vagy havi bevásárlásomat, hol jutok kedvezményesebben új ruhákhoz, cipőhöz, stb… Ha kozmetikumokra, vagy takarítószerekre van szükségem, akkor mindig felnézek a ROSSMANN Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldalra.És nem csak a leárazásokat tudom itt figyelni, hanem különféle kuponokat is. Utazásra, wellnessre, masszázsra, fotózásra és számos élményprogramra lehet felhasználni ezeket a kuponokat. Most már tudom, hogy a jövő évi családi nyaralásomat is így fogom leszervezni. Ha szembe jön velem egy szimpatikus kupon, megveszem, és irány a tengerpart!

Nagyon jó ötletnek tartom ezt a weboldalt, mert rengeteg ember hasznát tudja venni. Ráadásul sokkal környezetbarátabb megoldás ez így, mintha folyton a kinyomtatott szórólapokat és akciós újságokat gyűjtögetnénk. Eljött az a pillanat is, amikor új lakásba költöztem, és bútorokat kellett vennem. És vajon mi volt az első weblap, amit ekkor meglátogattam? Naná, hogy az Akcióleső! Mindenki szeret olcsóbban hozzájutni a termékekhez, ez tagadhatatlan. Ha valami eredendően is csak 50 forintba kerülne, de le lenne árazva 45 forintra, az emberek többsége mégis azt érezné, hogy most aztán igazán nagyon jó üzletet csinál, ha megveszi. Így hát jó tudni, hogy létezik egy olyan weblap, ami segítségünkre van a legnagyobb kedvezmények megtalálásában.