Okosórát vásároltam: sokkal tudatosabban mozgok és étkezem azóta

Egy hotel menedzsereként dolgozom most már jó pár hónapja.

Addig egyébként mint szakács dolgoztam ugyanabban a hotelben, és bár imádtam a munkát, nagyon szeretek főzni, de tényleg, sajnos már nem vagyok olyan fiatal, mint mikor kezdtem, nem bírom annyira az éjszakázást, ahogy az egész napos álldogálást sem, a hosszú, 12 órás műszakokról nem is beszélve. Ezt jeleztem a tulajdonosnak, mondván, kénytelen leszek sajnos felmondani, és valami kevésbé megterhelő munka után nézni, mármint fizikailag megterhelő, úgy értem.

A tulajdonos elképesztő kedves volt, mondta, hogy nagyon megszeretett, nagyon hozzám szokott, főleg, hogy öt éve már a főszakács is én vagyok a konyhán. Mondta, hogy szeretné, ha maradnék. Mivel nagyon tetszett neki, ahogy konyhafőnökként megszerveztem a konyhát, felajánlotta nekem a menedzseri pozíciót. Az akkor menedzsernek ugyanis kevesebb mint fél éve volt még hátra a nyugdíjig, és habár próbálta őt is meggyőzni a tulajdonos, hogy maradjon még, a Zoli kevésbé volt rá hajlandó, ő már inkább csak pihenni akart.

Nekem el kellett végezni egy OKJ-tanfolyamot, hogy át tudjam venni a Zoli helyét, de nagyon szívesen bevállaltam, mivel én se hagytam volna ott szívesen a hotelt, ami nagyon hozzám nőtt.

Úgy döntöttem, hogy a munkakör váltást azzal fogom megünnepelni, hogy veszek magamnak egy okosórát. A legtöbb dolgot, amit csak lehet a BestMarkt oldaláról szoktam rendelni, mert velük nagyon elégedett vagyok, ezért hát az Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra vásárlás – BestMarkt oldalon kezdtem nézelődni.

Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra vásárlás – BestMarkt

Igazából már régóta szerettem volna egy okosórát, de sajnos balesetvédelmi szempontból a konyhán nem nagyon szabad órát viselni. Jó, nyilván ezzel viszonylag kevesen törődnek, nagyon sok kollégánál láttam, hogy a jegygyűrűt sem veszik le, én erre rendszeresen figyelmeztettem is őket. Sajnos, főleg a fiatalabb kollégák, nem mindig veszik ezt komolyan, pedig a fenn felejtett ékszerek, órák tényleg komoly sérüléseket tudnak okozni, balesetvédelmi szempontból javasolt nem viselni őket a konyhán.

Szóval hiába szerettem volna már évek óta egy aktivitásmérőt ‒ lévén egész nap talpon voltam és rohangáltam, érdekelt, hogy mégis mennyit mozoghatok ‒, feleslegesnek tartottam kiadni rá a pénzt, hiszen egyébként nem sportolok, tehát azért, hogy a munkából hazaérve feltegyem… teljesen felesleges lett volna megvenni. Így azonban, hogy a konyhai munkát felváltottam egy irodaival, már semmi akadálya nem volt annak, hogy okosórát vegyek magamnak.

Tovább válogattam a Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra vásárlás – BestMarkt oldalon, jó pár okosórát megnéztem, elolvastam a hozzájuk tartozó leírást, mindenféle fórumokon utánanéztem, hogy melyikről mik a vásárlói visszajelzések, és az elvárásaim és igényeim fényében végül választottam egy típust.

Szerencsére sikerült pont olyat kiszemelni, amit meg tudtam rendelni a Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra vásárlás – BestMarkt oldalról, úgyhogy miután leadtam a rendelést, már csak vártam, hogy megérkezzen az órám. Bármennyire is szeretem és megbízom ebben az oldalban, annyira vagyok régimódi, hogy nem szeretek kártyával fizetni, ezért a készpénzes utánvétet választottam, és izgatottan vártam, az előkészített pénzzel a tárcámban, hogy a megbeszélt időpontban megérkezzen az órám.

Most sem kellett csalódnom, mint mindig, a BestMarktól pontosan szállítottak, mindig betartják a beígért dátumot. A csomag teljesen sértetlenül érkezett, mint ahogy mindig szokott, tehát ismételten nem csalódtam ebben az oldalban. Már nagyon vártam, hogy beüzemelhessem a frissen vásárolt órámat, nem is tudom, mikor voltam utoljára ennyire lelkes valami kütyü iránt. A végén annyira megtetszett, hogy még sportolni is elkezdtem miatta, azóta rendszeresen járok a hotel edzőtermébe. A régi szakácskollégák viccelődnek is velem, hogy mióta menedzser vagyok, milyen jó formába kerültem. Azért aktivitásmérő ide vagy oda, az is jót tesz az ember testének, ha nincs állandóan az ínycsiklandó ételek közelében, amit szakácsként egyébként kötelező megkóstolni!