Tuti megoldás kültéri rendezvényekhez – télen is!

Nagy baráti társasággal rendelkezem, akikkel évszaktól függetlenül gyakran összeverődünk egy jó sörözésre, fröccsözésre, kiadós beszélgetésekre. A vakáció minden percét kihasználtuk, sokat lógtunk a Balatonon vagy utaztunk le együtt a Velencei tóra – fantasztikus helyeken szálltunk meg, jobbnál jobb programokat találtunk ki, sokat túráztunk, sztoriztunk együtt. Ezt a jó szokásunkat a tél közeledtével sem adjuk fel, ami viszont általában nekem okozza a legnagyobb fejtörést – én szoktam ugyanis megfelelő találka helyszín után kajtatni.

De hogyan birkózzunk meg a feladattal a hideg szelek beköszöntével? A srácokkal nagyon szeretjük a kültéri programokat, így a téli időszakban is előnyben részesítjük azokat a lehetőségeket, amelyek nem szorítanak a négy fal közé bennünket. Egy csak a bökkenő: hogy én eléggé fázós vagyok. Márpedig ez komoly problémát jelenthet, ha nem szeretnék kimaradni a rendszeres összejövetelekből. Épp ezért magamra vállaltam a szervezés oroszlánrészét, és nem hiszitek el, mire jutottam: a megfejtés a PB gáz!

Talán furcsán hangzik, de igen, most már célirányosan olyan helyszíneket keresek, ahol tudom, megfelelően biztosított a fűtés. Korábban el sem tudtam képzelni, hogy összehozhatom a kellemeset a hasznossal, vagyis hogy fogok tudni olyan helyszínt találni, ahol én sem fagyok halálra, és a srácok is jól érzik magukat beszélgetés közben. A megoldásra épp egy héttel ezelőtt jöttem rá, amikor hétvégi kiruccanásunk alkalmával egy nagyon helyes, váci hotel kávézójába tévedtünk, aminek hangulatos teraszrésze tele volt jó kedélyű emberekkel. Mi is ott foglaltunk helyet, és legnagyobb meglepetésemre nem hogy nem fáztam, de még a kabátomat is le kellett vetnem, annyira kellemes volt az idő! A jelenségem olyannyira meglepődtem, hogy nem állhattam meg megkérdezni a hotel üzemeltetőjét: hogyan lehetséges, hogy ilyen kellemes meleget tudnak biztosítani ilyen cudar időben is?

PB gáz

A tulajtól megtudtam, hogy hosszú évek óta ugyanattól a beszállítótól vásárolnak fűtőanyagot, és PB gázzal dolgoznakGyorsan utána olvastam a kontaktnak, és örömmel láttam, hogy Budapestre is szállítanak palackokat, így a jövőben akár az én kertemben is tarthatunk spontán összeröffenést anélkül, hogy halálra fagynánk a hidegben. A megrendelés sem bonyolult, hiszen gyakorlatilag egyetlen telefonhívásomba került a kiszállás, ráadásul a pénztárcámat sem terhelte meg: egy kisebb méretű (11 kg-os) gázpalack szállítását 6.000 Ft-ból megúsztam. Kell ennél több? Ti kipróbáljátok otthon?