A rágómaki bármelyik táskában elfér, sohasem felejtjük otthon!

Ez olyan, mint a telefon, vagy a pénztárca. Egyszerűen nem felejted otthon, mert nélküle nem tudsz létezni. Illetve nem te, hanem a kisbabád, de végül is a másik is igaz ezáltal, csak közvetve. A rágómaki alapfelszereltség. Mindegy, hogy csak a játszótérre megyünk, vagy egy nagyobb kirándulásra.

A múlt hétvégi pihenésnél is az első dolgok között volt, amiket elraktam. Egy gyönyörű wellness szállodát néztünk ki a férjemmel, ahol úgy tudunk pihenni, hogy közben a kisbabánk is jól érzi magát. Ebben a környezetben ugyanis minden baba-barát volt: a medencék, a szobák, a játszótér és minden egyéb. Nem is láttam még olyan szállodát, ami ennyire toppon volt ezekben az igen nehéz és kényes témákban, ahol szerintem valóban nehéz megfelelni a baba és szülő igényeknek.

Na de nálunk eleve jól indult a kirándulás, hiszen a rágómaki nem maradt otthon. Zajlik ezerrel a kis fogak előbukkanása, hol jobban, hol kevésbé. Az Imagine Babyről rendelt rágóka pedig gyakorlatilag a leghatékonyabban enyhíti nálunk azt a szörnyű fájdalmat, amit ez a folyamat egy ilyen pici lénynek okozhat. Közben pedig olyan megnyugtató, hogy egy humoros makifej van ezen a cummogón, amitől nekem eleve mosolyognom kell, hát még a kisbabámnak, ha egy kicsit játszunk is ezzel a tárggyal.

Nem csak a rágómakit vettük meg, de rendeltünk mellé egy másik állatot is, egy cápás rágókát, biztos, ami biztos alapon. A honlapon is leírtak szerint itt nagyon különleges az az eljárás, ahogy ezek az eszközök készülnek. Olyan speciális külső rétegük van, amin a baktériumok nagyon nehezen ragadnak meg, ezáltal hosszabban maradhat higiénikus és baci-mentes, miközben pedig könnyen tisztán lehet tartani. De ha már rágómaki, akkor szerintem hasonlóan jópofa az ugyanezzel a majommal fémjelzett etető tálka is, ami legalább annyira muris ezáltal, mint a rágóka. És még sorolhatnám…

Ha pedig inkább már majd a fejlesztő játékok lesznek aktuálisak, akkor is szimpatikus az Imagine Baby webshopja, mert minden korosztálynak van megfelelő játék, gondolok itt a számolós puzzle-re, vagy épp egy klassz memóriajátékra.

Úgyhogy majmok ide, vagy oda, ha egyszer vesztek egy rágómakit, vegyetek hozzá egy kiváló makis láncot is, amivel rögzítitek a babakocsihoz, vagy táskához, hogy soha ne maradjon otthon. Ha pedig mégis úgy alakulna, hogy elveszik, legyen egy másik a táskában tartalékként. A mi táskánkban mindig van hely plusz egy rágómaki, vagy rágócápa számára. De azért a babakocsira rögzítős verzió sem rossz.