Egy szálloda és egy olcsó webáruház meglepő, közös története

Egy szállodában dolgozok most már lassan a második éve. Gyerekkoromban sok olyan filmet néztem, ahol az emberek ezekben a hihetetlen épületekben szálltak meg. Tudtam, hogy a családomnak nincs elég pénze arra, hogy a nyaralások során szállodákban vegyünk ki szobákat. Ettől függetlenül szerettem volna, hogy az életem ezek köré tudjon egyszer majd szerveződni. Ezért elmentem egy olyan középiskolai szakra, aminek a végén szinte biztos, hogy egy szállodában tudok majd dolgozni. Itt megtanultam a későbbi munkám alapjait és megszilárdította bennem az elhatározást, hogy egy nap tényleg egy recepciós leszek majd egy nagy múltra tekintő helyen.

Így is lett és azóta nagyon boldogan látom el szerény munkakörömet. Sokan azt gondolnák, hogy senki nem szeret recepciós lenni, nekem azonban nincs ezzel gondom. Talán az egyetlen baj ezzel a munkával az, hogy nincs túl sok időm bevásárolni. A fizetésem sem elképesztő, úgyhogy azért oda kell figyelnem az anyagiakra.

Ezért vagyok szerencsés, hogy felfedeztem a DiszkontDepó oldalát pár hónapja. Egy átlagos estének indult, mikor megláttam a következő kiírást az interneten: Akciós termékek, jó áron – Online vásárlás, olcsó cuccok – DiszkontDepó – Az okos döntés. Természetesen egy online webshop nem először ígért nekem hasonlókat, de úgy voltam vele, hogy semmit nem veszíthetek egy kattintással. Miután hazaértem, a lefekvés előtti óráimat azzal töltöttem, hogy megvizsgáltam, hogy mennyi valóságtartalma van az Akciós termékek, jó áron – Online vásárlás, olcsó cuccok – DiszkontDepó – Az okos döntés feliratnak.

Mint kiderült, átverésről vagy túlzásról szó sem volt. Egy kellemes, ezüst és narancssárga színekkel játszó kezdőlap fogadott. Először nem tudtam, hogy miként lehet specifikus termékeket keresni, úgyhogy egyszerűen csak végiggörgettem az oldalon. Nagyon megtetszett az az egyedi megoldás, amit a DiszkontDepó az ömlesztett termékek listázásával csinált.

Két fő rendszer köré gyűltek az adott termékek. Az egyik egy lista volt arról, hogy éppen mi a legnépszerűbb. Itt rengeteg akciót és zseniális ajánlatot találhattam, amiktől új ötleteket kaptam azzal kapcsolatban, hogy miket kéne még beszerezni. Ritkán van, hogy webshop így inspirál a választékával. A másik rendszer pedig az új termékek köré szerveződött. Itt minden újdonságot könnyedén át tudtunk nézni. Az árakat természetesen nagyon hamar ki lehetett szúrni és nem kellett egy percet sem azzal vesztegetnünk, hogy ezeket keressük.

Feljebb tekerve pedig figyelmes lettem arra, hogy kategóriák szerint is válogathatom a termékeket. Ha például műszaki cikkeket kerestem, akkor egyszerűen csak rákattintottam az adott gombra és már meg is kaptam azt, amire vágytam. Mindegyik kategóriához kép is van rendelve, ezzel megelőzve a félreértéseket. Tehát, ha nem teljesen értem azt, hogy mit jelent az adott kategória, egyszerűen csak ránézek a képre és megvilágosodhatok.

Utolsónak pedig észrevettem, hogy az oldal tetején van egy kereső. Ha konkrét ötletünk van arra, hogy mire van aktuálisan szükségünk, akkor csak erre a vonalra kell beírnunk az elnevezését. Az előbb felsorolt rendszerezés miatt soha nem éreztem azt, hogy el lennék veszve a meglehetősen nagy választék között. A vásárlás folyamata is hasonlóan egyszerű volt és szinte semennyi időt nem vett igénybe az adataim kitöltése. Visszagondoltam az Akciós termékek, jó áron – Online vásárlás, olcsó cuccok – DiszkontDepó – Az okos döntés feliratra. Eleinte tényleg csak azt hittem, hogy jó marketingfogás és semmi más, de rá kellett jönnöm, hogy tényleg megéri a DiszkontDepóról rendelni.