A hotelből terveztem meg az új weboldalamat és a linképítést

Nagyon pörgős hétköznapokat élek, ezért sajnos számomra a kikapcsolódás sem teljes pihenés, mindig becsúszik egy kis munka. Persze valljuk be, egy ötcsillagos szállodából még a túlórázás is kényelmesebb, mint az irodából. Szeretek utazni és nagy szerelmem a lakberendezés és a designer bútorok, ezért mindig körültekintően választok szállást. Mindig lenyűgöznek az újabbnál újabb trendek és az, hogyan nyúlnak vissza a vintage elemekhez és építik be a új irányzatokba. A japandi például nagy kedvencem, de itthon még inkább csak újhullámos kávézók, bruchozók berendezésénél találkozhatunk ezzel a stílussal.

A hoteleknél MINDIG olvasd el az értékeléseket! Sosem foglalok olyan új helyre, ahol kevés értékelés található. Sajnos fiatalabb koromban belefutottam egy-két botrányos helybe, pedig akkoriban hónapokon át spóroltam egy-egy többcsillagos hotelre… Ez csak fokozta a csalódottságomat. Érdemes arra is figyelni, hogy mi magunk is írjunk értékelést, akár maradéktalanul meg voltunk elégedve, akár nem, de ha konkrét panaszunk van, mindig az adott helyszínen rendezzük!

A legutóbbi hotelben való megszállásom során marketinges témában böngészgettem, ekkor találtam rá a Keresőben Első oldalára. Az oldal különféle szolgáltatásai abban lehetnek a vállalkozók segítségére, hogy oldaluk a lehető legtöbb látogatót vonzza be. Én is gondolkoztam már egy ideje az oldalam frissítésén, a konverzió ugyanis hagyott némi kívánnivalót maga után – de pont ennek javulását is ígéri a Keresőben Első. Linképítés, keresőoptimalizálás, weboldaltervezés – ez volt a három kulcsszó számomra. Szerettem volna az általuk felvonultatott szempontok szerint újragondolni a honlapom felépítését. Ahogy olvastam, grafikai munkákat és szövegírást, valamint tanácsadást is vállalnak.

Mi a weboldal fő célja? Itt gondolhatunk konkrét tranzakció elérésére, információnyújtásra, feliratkozásra, árajánlat kérésére.
Kik a fő célközönség? Hogyan érdemes megszólítani őket? Itt már érdemes gondolkozni a designon, a színeken, hiszek ezek mind-mind más arculatot kölcsönöznek és más közönséget vonzanak be. Ehhez szorosan kapcsolódik a következő pont:
Milyen érzéseket váltson ki az oldal a látogatókból? Itt körvonalazódik cégünk, márkánk karaktere, a legmeghatározóbb jelzők, amelyek megfogalmazódhatnak az ügyfélben.
Milyen weboldalak tetszenek? Miket építenél be szívesen a sajátodba? Nem kell, hogy maximálisan tetsszen az adott weboldal minden eleme, inkább elrendezésre vagy éppen egy-egy megoldásra, feelingre érdemes koncentrálni ilyenkor.
Hány oldalból álljon a honlap? Itt az oldal konkrét felépítése a kérdés, nem mindegy ugyanis, hány aloldalt tartalmaz a site, milyen mennyiségű az a tartalom, amelyet szeretnénk megosztani a látogatókkal.
Milyen színvilág uralkodjon az oldalon? A színek igen erős üzeneteket közvetítenek, egy-egy arculatot teljesen meghatározhatnak az erőteljesen használt árnyalatok. Kérdés, hogy mit akarunk üzenni az oldallal, mi domináljon, mik lehetnek az esetleges kiegészítő színek.
Milyennek képzeled az oldal felépítését? Itt már egyre inkább közeledünk az oldal konkrét felépítéséhez, megvalósulásához, amely a legkisebb részletek végiggondolására is késztet.
Mi legyen a tartalom? Szöveg, képek, videók – mennyi mindennel fog megtelni az oldal? Mire érdemes koncentrálni, mibe kell több energiát fektetni?
Adatbázis építése? Szükséged van-e ebben segítségre? Milyen rendszer segítségével gyűjtöttél eddig adatokat, feliratkozókat? Érdemes-e mindezt újragondolni?
Hirdetéseket tervezel-e? Szóba jöhet-e egy Facebook vagy Google Ads kampány?

Ha mindezeket átgondoljuk, utána már csak rajtunk áll, hogy van-e megfelelő tudásunk a weboldal fejlesztésének lebonyolításához, vagy megbízunk-e vele profikat, mint a Keresőben Első. Linképítés terén is kérhetjük a segítségüket, amely jelentheti a számos blogjukban való releváns tartalomban elhelyezett oldalunkra mutató linket, de akár ennél magasabb fokozatra is kapcsolatható a rendszer, ha szükséges a konkurencia miatt.

Ezek után tényleg ajánlom, hogy akinek vállalkozása van, nézzen szét a honlapon, mert Linképítés, Grafika és Szövegírás terén is kaphat hasznos infókat!