Üzletemberek, akik a világból csak szállodákat látnak

Sokan irigykedve gondolnak azokra, akik a munkájukból kifolyólag állandóan úton vannak. A világ minden tájára eljuthatnak, a legkülönfélébb nagyvárosokból posztolnak szelfiket az instagrammjukra. De mik vannak ezeken a képeken? A legtöbb reptreken, szállodákban készült, mert ők az idejük nagy részét ott töltik két tárgyalás között. Talán az adott város legnépszerűbb látványosságához azért kiviszik őket, hogy néhány képet lőhessenek előtte, de az ilyen programokat gyorsan lezavarják és mehet megint a munka.

Én ezt az életet nem tapasztalatból ismerem, de mégis mindent tudok róla, mert a cég, akiknél dolgozom, arra specializálódott, hogy üzleti utakat szervezzen meg. Így én foglalom a szállásukat és intézem a lízingelt autóikat. Ők átküldenek egy időbeosztást, amit követni szeretnének, mi meg intézzük a háttérmunkát, hogy azt az időbeosztást tartani tudják majd. Időnként sportcsapatok, válogatottak utaztatását is vállaljuk, a feladat ebben az esetben is teljesen ugyanaz. A sportolók sokszor ki sem mehetnek a szállodából, ha nem a verseny helyszínére, vagy az edzőterembe mennek, mert a tétmeccsek előtti napokban nem lehet várost nézni, szórakozni, utána meg nem jellemző, hogy ott maradnának néhány napot megismerni a várost.

Újabban olyan külföldi cégvezetők is kerültek az ügyfeleink közé, akik bizonyos ideig Budapesten tartózkodnak. Ez az idő általában minimum egy hónap, de van, hogy néhány év. Ők nagy nemzetközi cégek anyavállalatától jönnek, hogy a magyarországi leányvállalatokat felügyeljék, fejlesszék. A kiküldetés ilyenkor általában határozott idejű és az érintett fejes hozza magával az egész családját. Velük az a feladatunk, hogy megfelelő lakhelyet találjunk nekik, ha kell, a gyerekeknek iskolát, illetve persze kocsit. Mivel ilyen kliensünk mostanság volt először, annak utána kellett néznem tüzetesebben, hogy például hosszú távú autókölcsönzésben melyik cég a legjobb a környezetünkben. Némi kutatás és ajánlatkérések után a Flottakezelés – Flottauto Lízing Kft. bizonyult a legszimpatikusabbnak. Náluk választottam ki a Superior csomagot az ajánlataik közül, így a mi cégünkre már nem sok feladat hárul ami az autókat illeti. A Flottakezelés – Flottaauto Lízing Kft. fog minden, az autókkal kapcsolatos szerviz- gumi- biztosításproblémát megoldani, nekünk csak be kell fizetnünk a havi díjat és a kliens választhat is a különböző felső kategóriás járművek közül. Nagyon kézenfekvő és praktikus megoldás. Szerencse, hogy rátaláltam a cégre, mert sajnos nálunk senki nem szakembere a gépjárműveknek, én magam meg aztán egyáltalán nem értek a kocsikhoz. Ha nekem kellett volna kiválasztanom például a nekik legmegfelelőbb lízingelt kocsit, biztosan nem találtam volna el. Halvány sejtelmem sincs róla, hogy milyen igényeik vannak az üzletembereinknek ezen a téren.

Hála az égnek, a Flottauto Lízing Kft. minden rajtunk keresztül kiadott autót egyben kezel és nekünk így nincs különösebb teendőnk velük.