Nyaralásból egy jó kis konvektor-rehabilitáció? Miért is ne!

Egy barátnőmmel tavaly fantasztikus nyaralásban volt részünk, miután októberi szülinapjára egy késő őszi, három napos programra kapott kuponokat a szüleitől.

Mivel a párjának vizsgákra kellett éppen készülnie, végül engem hívott el, és bár csupán egy szimpla pest megyei kistelepülésről volt szó, az aprócska szállóban minden volt, és a kirándulásokat is mindketten nagyon élveztük a különleges szépségű, dérlepte erdőkben.

Azonban a második napon leállt a kazán, s a novemberi hidegben ez már komoly aggodalmat okozott a vendégek körében, hiszen az átlagember tapasztalata sajnos az, hogy gázszerelés, gázkészülék szerelés ügyében nem feltétlenül könnyű gyors segítséget találni. A személyzet azonban minden egyes vendégnek szólt, hogy nincs baj, mert várhatóan két, maximum három órán belül orvosolva lesz a dolog.

Mivel láthatóan ők is nyugodtak voltak, a vendégseregből végül csupán egyetlen nő távozott, mindenki mást sikerült meggyőzniük arról, hogy nincs ok aggodalomra.

És mivel a rendszer valóban helyreállt két órán belül, megkérdeztem, hogy hogy sikerült ezt ilyen hamar megoldaniuk, kiket hívtak ki, ugyanis nekem már a gázbojlerem javításakor is gondot okozott olyan szakembert találni, aki már az adott napon, sőt, akár 1-2 órán belül a helyszínre tudott volna érkezni.

A recepciós nagyon készséges volt, bár mindenütt ilyenek lennének a kiszolgálók. Elmondta, hogy gázszerelés, gázkészülék szerelés ügyében mindig ugyanazzal a céggel dolgoznak, és hogy bátran meri őket nekem is ajánlani, mert a gyorsaság mellett precízek és szakszerűek is, illetve 24 órás non-stop ügyeletük is van.

Már ez is jól hangzott, amikor azonban ránéztem az általa megadott honlapra, akkor még biztosabb voltam benne, hogy megtaláltam a céget, amit kerestem. Több évtizednyi tapasztalatuk van, olyan számlát adnak, amelyet elfogadnak a biztosítók, és a gázszerelés területén annyi géptípushoz és márkához értenek, hogy alig akartam hinni a szememnek.

El is döntöttem, hogy a konvektoraim javítását mindenképp rájuk fogom bízni, és milyen jól tettem! Már az ingyenes telefonos tanácsadás során is meggyőző volt a szakértelmük, de kitűnő lett az végeredmény is, amikor elvégezték a munkát.